Merry Christmas

Hari ni uncle aku ajak pegi rumah adik dia. Uncle aku jugak. Berat hati aku nak datang situ sebenarnya.
Aku harapkan kazen aku xda di rumah.tapi harapan aku musnah. Dia ada.
Hal ni dah berlaku 24 tahun yang lalu. Tapi bila ternampak dia aku jadi benci. Bukan benci… tapi x suka.
Aku xnak lihat atau dengar suara dia. Kalau ada orang bercerita tentang dia,aku xnak dengar. Mungkin parents dia perasan. Entah la. Aku peduli apa.

Friend

Aku kenal dia masa aku masuk sekolah menengah. Aku langsung x kenal sape2 kat situ. Sebab aku datang dari daerah lain.
Aku x tahu apa yang menarik pasal dia. Mungkin dia yang sudi berkawan dengan aku. Atau aku yang sudi berkawan dengan dia. Dengan budak2 lain aku kurang. Diorang ada geng sendiri. Geng dari sekolah rendah. Mungkin sebab itu jugak aku jadi rapat dengan dia. Dia pun datang dari daerah lain. Tapi dia boleh je geng dengan budak2 lain. Cuma dari pemerhatian aku dia lebih suka bergerak solo.
Aku dan dia… entah la berapa rapat sebenarnya kami berdua. Pernah dia bagi aku kertas kartun. Gambar pertama, seekor kucing sedang tidur. Gambar kedua, datang seekor lagi. Gambar terakhir,kedua2 kucing tu tidur bersama… entah mana dah aku simpan. Di belakangnya dia tulis ‘xavana xanadu’ kalau x silap aku. Aku simpan sehingga aku bertemu kembali dengan dia beberapa tahun yang lalu.
Sebenarnya aku kagum dengan kehidupan dia. Dia seorang wild & free… mungkin dia anggap aku budak baik, jadi dia jarang nak ajak aku join dia. Dia sangat adventures orangnya. Aku cemburu melihat dia. Tapi aku x boleh berbuat apa2. Dengan bertopengkan imej budak baik, aku x boleh nak berbuat jahat. Aku sentiasa memikirkan impak terhadap diri aku dan mak serta bapak aku.
Dalam kelas aku suka bersaing dengan dia. Subjek favorite, karangan Bahasa Melayu. Nama kami berdua selalu disebut oleh cikgu disamping beberapa orang yang lain.
Sebenarnya aku x ingat apa2 tentang dia. X ingat sangat. Mungkin bukan x ingat, tapi x tahu…. cuma di hujung pertemuan kami, dari pandangan aku… dia menjadi pelajar bermasalah. Aku x tahu apa masalah dia. Cuma bila dia x datang, cikgu akan bertanya pada aku. Manalah aku tahu. Sehinggalah dia x datang langsung ke sekolah. Tertanya2 juga aku. Tapi kepada siapa nak aku rujuk?
berbelas tahun terpisah, kami ditemukan kembali… x sangka orang yang aku anggap agak rapat masa sekolah dulu, terlalu banyak hal yang aku x tahu mengenai dia.
sesungguhnya aku merasakan diri aku katak bawah tempurung.
Tanggal 21 November 2016, aku dapat tau bahawa ayahnya meninggal. Entah kenapa air mata aku turut mengalir bersama. Sedangkan dengan kawan2 lain, aku x tahu bagaimana untuk menenangkan mereka

Dunia tanpa sempadan

Apa aku nak tulis sebenarnya adalah pasal perasaan.
Semenjak ada fb, whatsapp dsb…. orang makin susah nak kawal perasaan. Marah pun nak post, sedih pun nak bagitau, gembira pun nak kongsi. Makin kurang orang memendam perasaan. Adakah ni sesuatu yang baik atau buruk? Entah la, aku malas nak kaji.
Cuma aku nak bagitau pasal perasaan aku je. Semenjak hp ni jarang berpisah dari aku, rasa aku ni makin susah nak kawal perasaan.
Sikit2 nak mengadu. Kadang2 bukan masalah besar pun. Orang lain ada masalah lebih besar.
Aku rasa nak berehat sekejap dari dunia tanpa sempadan ni kejap. Tapi mampukah aku? Doakan aku berjaya.

What kind of relationship is this?

Q:hi,can i be ur friend?
X:ok…

Q:hi,i love u.can u accept me?
X:i don’t love u.
Q:please…
X:no…
Q:Please give me a chance.
X:ermm…
Q:I’ll love u from the bottom of my heart.
X:hmm..ok.let’s try.
(After some time)
Q:X…tell the world that u love me…

Q:X…show me that u love me.
X:ok. (Try to entertain Q)

X:Q…show me that u love me.
Q:Nothing to show.

X:Q…can i put i’m in relationship with u in my fb?
Q:wait.lets make new fb account for me. Then we can be in relationship.
Q’s fb:in relationship.
(After some times,mula gaduh)
Q’s fb:divorce.
(After gaduh)
Q’s fb:divorce
X:why u put devorce?
Q:suka2…

Q:call me…
(X call)

(X call)
Q:don’t call me.wait me to bagitau first.
(Krik…krik…krik..)

(X don’t call)
Q: why u don’t call?
(Krik…krik…krik…)

(Before, at 11pm)
Q:what are u doing?
X:sleeping.
Q:why u don’t wait for me?
X:ok…
(After,at 11pm)
Krik…krik…krik…
X:why u don’t call?
Q:u sleep.

(X tell about W)
Q:u like W?
X:no la…just friend.
Q:W like u?
X:no…just friend.
Q:don’t friend with W. I don’t like

(Q tell about G)
X:u like G?
Q:no la..just friend.
X:G like u?
Q:G loves me.
X:don’t friend with G.
Q:we just friend la…

Q:u still friend with W?
X:yup…
Q:choose me or W.
(Krik…krik…krik…)
X:u still friend with G?
Q:yes…bla bla bla….G this….G that….
X:don’t friend with G.
Q:we just friend la.

Dear fans out there…

Kekekeke… macam orang ramai peminat je bunyinya… sedangkan hakikatnya zero. But who knows, 1 day i might be hero. 😀
Aku cuma nak pesan kat insan yang berusaha untuk mengejar cinta. Kejarlah cinta… mana tahu dia akan menjadi milikmu. Tapi, bila dia dah menjadi milikmu… jangan pula kau layan dia seolah2 dia yang terhegeh2 kat kau dulu. Sekali dia bye2, baru tau.
Aku tringat ada sorang kwn ni share 1 ayat… lebih kurang macam ni la ayatnya, ‘aku takkan kontek (flirt) orang lain walaupun kapel aku tak kontek aku’. Bajet setia la kot… Macam mana kalau kapel kau langsung tak kontek kau, sehari, seminggu, sebulan… krik2… kau mesej pun dia payah nak reply. Sedangkan dia aktif online.
Ok… maybe urusan kerja. Tapi takkan la sampai tengah malam pun kerja? Tiap jam kau tunggu dia reply mesej kau, kau check hp… dia tengah online, aktif beberapa minit yang lepas… kalau pun dia balas, dia cuma jawab penat, stress, xda mood.
Sampai bila kau nak bertahan? Tup2… tiba2 dia dah jatuh hati kat orang lain. Errr… bukan aku nak suruh korang curang…. no3…. cuma, ni situasi aku. Nak berkawan,takut orang tuduh kita flirting. Nak asik mesej dia,nanti dia fedup lak. Bak kata fynn, asik kita je yang kena tengok2kan hati dia. Hati kita ni yang remuk, hancur berkecai ada dia peduli?
Ishh… xde kaitan langsung dengan topik. Perenggan atas je sebenarnya isu ni. Tapi sebab macam pendek sangat, jadi pergi la ke pantai lalu ke laut…
image

Hmmm

Nampaknya disini sajalah tempat untuk aku meluahkan segala isi otak aku… xda kawan untuk mengadu. Xda teman untuk menumpangkan bahu bila aku sedih. Xpe… mereka pun ada masalah sendiri.
Cuma aku sedih… kenapa masalah aku ni masih masalah sama? Orang tempat mengadu pun dah penat nak mendengar kisah yang sama. Ternyata aku ni memang setia. Hahaha…. lame joke.

4MINUTE – HATE

Saja layan lagu ni. sebenarnya aku xde perasaan benci dah kat sape2 pn. aku dah penat benci orang. aku cuma malas nak peduli dah. tapi baca lirik ni, wujud kembali perasaan tu. x elok betul lagu ni. saja nak membangkitkan rasa benci.hahaha…

 

tumblr_static_tumblr_static_59xn259e2ggswckcs4gcogw48_640

Your eyes tell me
Liar liar liar don’t deceive me any longer
I don’t want to know anymore
No more no no no it’s all over

Go go I guess this is it
Get out get out turn around and leave
At the end of this love
Hate is all that’s left

I see the end of our endless love
Don’t drag it out with awkward excuses
Too late it’s already over

Go go go rather than doing this
Done done done rather than getting tired of fighting
Go go go I can’t take it anymore
Just leave me be leave me be

I hate you
Hey no no
I don’t need you
Hey no no

I hate you
Hate hate I hate you
Hate hate I hate you
I don’t need you
Hate hate I hate you
Hate hate I hate you

In the answer without an answer, we desperately write an answer
Instead of being blinded by love, we wear colored lenses
Rather than being this way
It would have been better to just break up
If I’m lonely when I’m with you
I’d rather be lonely alone

I don’t wanna know
Your same excuses every day
I don’t wanna do
Endless fights every day
It’s meaningless I’m sick of it

Now we don’t have an answer anymore
Now I hate this hate you
Now I’ve come to hate you

I hate you
Hey no no
I don’t need you
Hey no no

I hate you

Hate hate I hate you
Hate hate I hate you
I don’t need you
Hate hate I hate you
Hate hate I hate you

Go go get out get out
Go go get out get out

We two were crazy in love
I was dragged around like an idiot as if I were crazy
How could you, you were convincing

I hate you
Hey no no
I don’t need you
Hey no no

I hate you
Hate hate I hate you
Hate hate I hate you
I don’t need you
Hate hate I hate you
Hate hate I hate you

satu orang

nampaknya aku dah sampai ke tahap ini lagi. dimana aku langsung x peduli kepada sesiapa… bergerak sendiri, tanpa memperdulikan perasaan orang lain. sama ada mereka suka atau benci dengan kelakuan aku.

aku x mahu mengingat segala kenangan lama. biarkan mereka menunggu di tepi jalan. apa yang aku mahu, fokus kepada diri aku, fokus kepada family aku. itu saja. segala gosip liar, aku langsung taknak peduli.

 

71b76f75793b4782d6e2e7fbd3e82a53