Tipu

Entah berapa kali agaknya aku ditipu. Pertama, aku sebenarnya perampas. Aku diminta untuk jadi pasangannya sedangkan dia masih dengan yang lama. Dia katakan mereka dah putus sebab pasangannya curang. Dan aku dipaksa untuk menerimanya dengan alasan supaya aku dapat lupakan ex aku. Jadi aku pun cuba la untuk terima dia.
Aku x tahu dapat @ x aku terima dia. Perasaan ni… entah la. Kadang2 aku sakit hati dengan perangai dia. Kadang2 aku suka. Kadang2 aku malas nak peduli. Bak kata kawan aku, aku macam nak xnak je bercinta. X siyes la kot.
3 tahun bersama, lama2 perasaan aku makin pudar terhadap dia. Sebab dia lebih banyak bercerita tentang orang lain yang asyik mengejar dia. Aku dah penat sakit hati. Asal in relationship, mesti nak sakit hati. Makin lama aku makin senyap.
Dia mula berkenalan dengan seseorang. Dan aku sibuk dengan kehidupan aku. Xda masa nak berkenalan dengan sesiapa pun. Dan dia mula berhubung dengan aku balik. Aku rasa teruja la jugak. Seolah2 hubungan kami semakin baik. Tapi dia asyik bercerita tentang seseorang ni. Hmmm… entah la.
Aku malas nak fikir bukan2. Dah dia cakap kawan, kawan je la kot. Bila balik sana, dia jumpa seseorang tu. Aku percaya je segala yang dia bagitau. Orang yang dicurangi x mungkin berniat untuk curang… sebab dia tau betapa sakitnya dicurangi, kan? Itulah pendapat aku.
Sehinggakan pada suatu hari kawan aku tanya, aku masih dengan dia lagi x? Aku cakap masih… ada jugak aku tanya, kenapa? Tapi dia cakap xde apa2. So, aku xde la syak sangat. Rupa2nya kawan aku dapat tau bahawa dia ni tengah bercinta dengan seseorang sedangkan dia masih bersama dengan aku. Kes ni aku baru tau beberapa bulan yang lepas la.

Advertisements

Fake

image

Mungkin love dia fake? @ mungkin love aku yang fake selama ini. @ mungkin love kami berdua yang fake. Entah… sampai kini aku tak terasa pun kehilangannya.

Convince

image

Sepatutny dah lama aku patut sedar hal ini. Tapi aku ni bodoh entah tahap apa. Orang main on/off dengan aku pun aku teruskan jugak.

Curang

aku terfikirkan dia. entah apa perasaan dia bila aku mintak putus. dia terus senyap dan block aku. tiba2 aku terfikir pasal kawan yang selalu dia cerita. cerita tentang dia selalu chat dengan budak tu malam2. mungkin juga bergayut. dia tidur d rumah kawan tu, dengan alasan kawan yang sama study dengan dia x sempat nak jemput dia. ada jugak aku nak tembak dia, ada pape ke dengan budak tu? tapi aku malas nak gaduh. aku malas nak cari kesalahan orang.

tiba2 aku teringat chat aku dengan AF. AF cakap masa #5 dengan aku pun dia dah ada yang lain. tapi dia taknak bagitau siapa. jadi aku terfikirkan budak ni. sebelum ni aku tak pernah terfikir sampai tahap itu. aku bukak fb dia. scroll2… sampai tahun 2014. yup… #5 memang pernah kapel dengan budak tu. gambar diorang bersama… pengakuan budak tu bahawa #5 kapel dia.

dan gambar cap… kenapa gambar cap tu? sebab #5 pernah bagitau aku dia nak bagi cap kat budak tu. dan dia tanya aku nak apa. tapi dia x bagi apa2 pun. aku pun bukannya minat benda2 macam tu. dalam gambar tu, budak tu bagitau cap tu dibagi oleh kesayangannya.

nampaknya aku ni dah terlalu lama diperbodohkan oleh #5. haih…mungkin sebab aku x peduli, jadi dia ambil kesempatan untuk bersama orang lain. aku ingat lagi kata2 dia kat aku masa mula2 kapel dulu. dia bagitau, kalau hati dah tawar, kalau dah ada orang lain… bagitau dia. dia akan rela hati akan lepaskan aku. tapi bila kena batang hidung sendiri, dia langsung x bagitau aku.

gambar diorang bersama, bertarikh 20 februari 2015… jadi mungkin lebih awal lagi diorang dah isytihar kapel. mungkin bermula dari budak tu cakap suka kat dia kot. aku jangka dia dah nak bagitau time tu… hujung tahun 2014, tapi disebabkan bapak aku meninggal, jadi dia x sanggup bagitahu. atas dasar kasihan mungkin dia teruskan hubungan dengan aku. patut atau x aku maafkan dia? entahlah.

U.E.V.A.N.S

8 Jun 2016, bertambah la koleksi aku. V sebenarnya nama aku la…

Dah terlalu lama aku berfikir. hampir 2 tahun. baru sekarang aku bertindak. Kenapa aku ambil masa yang terlalu lama untuk buat keputusan ni?

Sebab aku takut akan perubahan. aku takut akan kesakitan. aku takut segala2nya. aku takut perasaan aku padanya masih ada. sayang…. memang aku sayang dia. tapi masih adakah perasaan cinta? hmmm….

kadang2 aku rasa hati aku mati. aku tak tahu apa yang aku rasa sebenarnya. lebih teruk lagi bila aku semakin senyap…. dia pun semakin senyap. tiada lagi rindu2an. tiada lagi bahu untuk ditumpang pada dirinya. bila chat pun, x sampai 10x pun sekali chat. itupun ambil masa berminggu2 untuk chat kembali.

bila aku mintak putus, dia cuma jawab, ‘itu yang die nak, kan?’. ‘dia dah ada orang lain,kan?’ ya…. memang ini yang aku nak. aku tak mahu hubungan di hujung bibir semata2. tanpa ada sebarang perasaan. kenapa perlu tunggu untuk ada orang lain baru nak mintak putus? lebih baik putus dulu sebab tiada perasaan daripada dituduh curang, kan?

kami tak gaduh panjang pun. cukup sekadar itu jawapan aku. aku tak salahkan dia. aku yakin dia pun ingin bebas sebenarnya. kemudian aku block dia.

terasa lain je hari ni. tak sangka pulak bertukar status pun boleh mengubah mood. walaupun perasaan setiap hari macam sama je..

Memelukku

Tiba2 malam tadi dia mesej aku dan katakan dia rindu aku. Tiba2… semenjak dia katakan hati dia dah tawar. Apatah lagi aku… seolah2 hati kering. Xtau apa respond aku sepatutnya.
Tiba2 juga,lepas terbaca mesej dia, aku mimpikan dia. Macam sangat real. Aku tengah tidur, dan tiba2 dia datang, baring sebelah aku dan memeluk aku. Aku terjaga dan mencari dia. Rupa2nya itu sekadar mimpi. Agak kecewa juga aku.
Tapi mimpi aku bersambung lagi. Mimpi tentang dia. Tapi… aku x ingat berkaitan dengan apa. Rasanya aku memang mimpikan dia sepanjang malam.

Looking Foward for Being Single

images

macam ni la situasi aku sekarang. aku tak tau pun apa status aku. dan aku malas nak tanya. sebab kalau aku tanya, maksudnya aku yang mintak putus. hahaha… punya la tinggi ego aku.

sebenarnya aku dah penat dengar alasan ‘BUSY’… bila tanya kenapa takde respond, ‘BUSY’… bila dah tak busy, takde pun nak kol balik. konon taknak ganggu orang tido. selama ni boleh je kol tengah2 malam.

tapi… dalam busy2 tu, ada masa nak chat dengan orang lain. tempat mengadu dan sebagainya. mungkin time tidur diorang sama kot. aku ni time tidur tak sama dengan time tidur anak2 zaman sekarang.

dan bila aku busy, aku harus ketepikan segala kerja aku semata2 untuk melayan angin nak bermanja dia. ini yang paling aku tak gemar. baru tadi aku terbaca, JANGAN BIARKAN KITA YANG MENENTUKAN KEGEMBIRAAN PASANGAN KITA. maksudnya, kalau boleh, kalau dia nak gembira, biar dia gembira… tak kira kita ada atau xda.jangan disebabkan kita xda, dia tak boleh gembira.

kerana mulut

kerana mulut badan binasa….eh3…bkn mulut tp sms…ikt sgt rs amarah.aku bgtau dia tikam blkg aku.aku btl2 fedup…knp smua org x respek aku.apa yg diorg mntk, aku turutkn. apa diorg ckp 2 hak diorg…aku ikt je…apa yg diorg mntk tlg respek…aku ikt je….tp smuany yg aku mntk,hak aku, smuany diorg main redah je.apakah diorg ni bulldozer?

sakitny ati aku…diorg x pduli pn.dndam?ye la kot.dtg n pergi sesuka hati.tetiba je. knp x blah trus?knp nk rpt ngan org yg knl ngan aku?nk bls dndm ke?dia pn sm…lyn je…alsn… kwn.awk suka ke klu sy kwn ngan musuh awk?eh2….awk yg baik ati xkn la ada musuh.sy je yg ada byk musuh…sy ni jht sgt la kot. smuany yg rpt ngan sy dh jd musuh.

awk….agkny ati sy dh mula ttutup kmbali.sy syg awk…tp sbnrny sy pn xtau knp.perlu ke ada sbb utk syg ssorg?tp sy ada byk sbb utk mnutup kmbali ati sy.org ckp, dlm cinta plu ada rs syg, pcy,yakin,n respek.bl 1 ilang, maka ilang la sgalanya.awk x respek pn ati sy.slowly…sgalany mulai ilang.yakin n pcy mulai ilang.tp syg msh ada.skirany awk bterusn mcm ni…sgalany akn ilang.ubah la sblm smuany hancur.

sy x mampu utk mlepaskn awk bt ms skrg.sbb?sbb sy xnk biarkn awk sorg2 dlm ribut ni.xnk awk lemas sorg2.sy lbh rela lemas sorg dr biarkn awk lemas.bl smuany dh tenang, sy akn biarkn awk utk lpskn tgn. sy x akn thn awk lg…tp….ntah bl ribut ni akn b’akhir…