Putus

Bagaimana hubungan kami boleh putus? lepas LI, kami bertemu kembali. 1 sem semuanya masih ok. masih buat kerja gila2 bersama dengan dia. sem seterusnya dia dah habis belajar dan aku masih tinggal 1 sem je lagi. so, dia sanggup bekerja di koperasi disitu untuk terus bersama aku.

semasa bekerja situ, sudah tentu dia berkenalan dengan ramai orang. sangat ramai. dan beberapa orang minat kat dia. tapi dia masih ok. cuma dia mula berubah bila berkenalan dengan sorang ni. abis je kerja, dia akan keluar dengan budak tu. tengah malam baru balik.betapa sakitnya hati aku masa tu. risau pun ada. tapi dia tak peduli pun perasaan aku.

hubungan kami semakin renggang. habis belajar, dia seolah2 mengelak dari aku. memang la pada awalnya aku tak dapat terima. asik nak marah2 je. lama2 aku cuba terima. sakitnya… memang sakit.hahaha….

takde gunanya nak berharap pada dia lagi. tapi bila aku mulai rapat dengan #3, dia mula mengganggu aku lagi. sehinggakan #3 terpaksa menipu #1 bahawa dia adalah kapel baru aku. barulah #1 berhenti mengganggu.

First Love : Part 3

Bukak semester baru, aku dan dia masing2 LI. dia di kelantan, dan aku disini… time tu aku belum ada henfon lagi… jadi susah la nak gayut atau sms. Sepanjang LI, aku asik ingat kat dia je. entah macam mana dia kat sana.hmmmm….. tapi dia ok la, sebab ada beberapa orang classmate dia sama LI sekali dengan dia.

Maka disebabkan belum ada henfon, maka kami cuma berutus surat. rindu rinduan.hahaha….klasik kan? 🙂 tapi tak puas la klu sekadar berutus surat. paling2 pun seminggu surat baru nak sampai. aduh…. sakitnya tuh disini.nak tak nak, aku terpaksa menabung duit syiling semata2 untuk bergayutan di hujung minggu.

distance

Pada satu hari, dia bagitau aku bahawa ada seorang budak di tempat dia LI sukakan dia. budak ni sanggup buat apa saja untuk mendapatkan cinta dia.erkkk….tidak!!!! apa harus aku buat? kawan2 dia pun sokong kalau dia bersama budak tu.huhu…. tapi dia cakap, jangan risau… hati dia ada pada aku seorang. dia xde perasaan pun pada budak tu. cuma satu perkara yang aku kurang gemar, dia suka menggunakan budak tu untuk kepentingan dia. haih….

13082015

aku bukak fb. dan aku dapat tau hari ni birthday salah sorang kawan aku time study dulu. classmate #1…maknanya kawan #1 jugak. aku scroll fbnya dan ternampak #1 komen.

aku stalk fb dia.kikiki…. dah ada 3 orang anak. aku harap dia bahagia dengan kehidupannya sekarang. lega rasanya sebab dia dah ada family sendiri. cuma aku harap dia dapat maafkan segala kesalahan yang telah aku lakukan selama aku kenal dia. aku janji tak akan ganggu hidup dia lagi.

First Love : Part 2

Hubungan kmi b2 bermula d saat ujung semester. masing2 bz bsiap sedia utk bperang dgn final exam. aku temankan dia study. sbnrny aku n dia x sm course. x sm jbtn pn. dia ajk aku study sm… in the end, aku tpksa dgr dia study. dia hafal dgn suara yg kuat. ulang n ulang shingga dia ingt smuany. bl dia x ingt, aku pulak yg ingtkn dia. bl ms lak aku nk study?huhu…

lps abis exam, aku n dia praktikal lak. lm x jmpa… kbtln ada karnival sukan n kmi b2 terlibat. aku sbg urusetia n dia sbg atelit. aku x sgka gak dia ni hbt, smpai pnh wakil sklh peringkat negeri. cun2 jugak aku jg utk sport dia. blh tgok dia beraksi. hehe…

rmai gak kwn2 urusetia n atelit time tu. mmg hebat la diorg main. lbh2 lg dia…striker u…. klu ada anugerah pmain plg hebat, mmg aku dh bg kt dia. team dia jd johan dlm game 2. proud of u 🙂

sbnrny hbgn aku dgn dia agk blur gak time 2. aku lyn je sape2 yg nk bmanja ngan aku. ada sorg junior aku baring ats riba aku. n aku belai rmbt dia. #1 ni jeles la.hahaha….apala aku time 2. innocent yg amat sgt. x sensitif lgsg kt prasaan dia. sbb aku anggp bdk 2 sbg adk je. mrh btl dia kt aku time 2. tp skjp je. sbb dia pn tau aku lyn dia lbh special dr aku lyn org lain.

First Love

agak2 brp ek umo aku ml2 ada kekasih ht?hehe…klu jth cnta, rsny ms sklh lg. minat kt yg ni….minat kt yg tu… kekasih ptama aku muncul ms umo aku 21 thn. dh dewasa ek,hahaha…

sbnrny aku minat kt org lain. tp org tu rijek aku. dia rijek…aku xde la gnggu dia. cm agak renggang la seketika.pas tu baik balik pn. jd kwn je pn.smpai skrg pn msh ctc.

aku kurang sdr gak bdk sorg ni minat kt aku. ala….bdk bilik sblh je. x kesah lgsg kt dia.haha…cian…. smpai la 1 tahap, kemana aku pergi, msti dia nk ikut.mkn sm2…. aku nk g lepak blk kwn pn dia nk ikut. adehdehdeh…. smpai kwn aku tny, ‘korg ni kapel ke?’…aku umpamakan badak yg slumber pn ckp,’x la….’ msti bdk tu skt ati kn….kikiki….

lps soklan bonus yg kwn aku bagi, br aku terfikir hal tu. start dr time tu aku peratikan dia. agk bengis. hepi. rmai kwn… apa lg ek? ntah la…. aku x penah pn cb jauhkn diri dari dia. dia nk ikut, ikut la…aku tak paksa pun. bl roomate dia balik kpg, aku pun temankan dia. x pn dia tdo kt bilik aku.

sehinggakan pd 1 hari… roomate dia blk kpg. roomate aku pn xde. so aku temankan dia. study sm2… ckup jam aku pn msuk tdo. aku tengok kt katil dia, dia xde. mana pulak budak ni? aku tgok kt luar.. rp2ny dia ddk kt situ sorg2. tmenung. aku keluar n ddk sblh dia. aku tny dia kenapa. dia ckp dia xleh tdo. knp? sbb aku ada. knp? dia pn luahkan perasaan dia kt aku.

dia ckp dia sukakan aku. dh lm dh. tp aku bt xtau je. (aku mmg xtau pn). dia ckp dia pnh bcinta dgn org lain. tp prasaan tu x sm. dia anggp aku lbh dr sorg kwn…. aku jd buntu. apa ptt aku bgtau dia? aku just anggp dia mcm adk aku. n pd ms tu aku msh sukakan bdk sorg ni. n minat kt rmai lg. hahaha…. tp aku setia…. ntah mcm mn… pbincangan kmi tamat n kmi b2 msuk bilik, tdo.

aku baring sblh dia lalu tertdo. bl aku sdr, dia perhatikan je wajah aku. penuh ksh syg… (agakny mcm ni la bl ht btl2 dh syg)…. aku bt xtau je. sok pg, aku bt mcm biasa.

ntah brp lm blalu… dia n aku g bsuh pakaian. dia ckp dia suka tmnkn aku bsuh bj. aku tny, knp? seksi katany…. aku seksi? hahaha… dia ckp aku bsuh bj, dgn bj2 aku skali bsh. adoi… itu yg seksi rpny. start dr hr tu, aku rs aku ptt lpkn org yg aku minat. n mulai rpt lg dgn dia.