U.E.V.A.N.S

8 Jun 2016, bertambah la koleksi aku. V sebenarnya nama aku la…

Dah terlalu lama aku berfikir. hampir 2 tahun. baru sekarang aku bertindak. Kenapa aku ambil masa yang terlalu lama untuk buat keputusan ni?

Sebab aku takut akan perubahan. aku takut akan kesakitan. aku takut segala2nya. aku takut perasaan aku padanya masih ada. sayang…. memang aku sayang dia. tapi masih adakah perasaan cinta? hmmm….

kadang2 aku rasa hati aku mati. aku tak tahu apa yang aku rasa sebenarnya. lebih teruk lagi bila aku semakin senyap…. dia pun semakin senyap. tiada lagi rindu2an. tiada lagi bahu untuk ditumpang pada dirinya. bila chat pun, x sampai 10x pun sekali chat. itupun ambil masa berminggu2 untuk chat kembali.

bila aku mintak putus, dia cuma jawab, ‘itu yang die nak, kan?’. ‘dia dah ada orang lain,kan?’ ya…. memang ini yang aku nak. aku tak mahu hubungan di hujung bibir semata2. tanpa ada sebarang perasaan. kenapa perlu tunggu untuk ada orang lain baru nak mintak putus? lebih baik putus dulu sebab tiada perasaan daripada dituduh curang, kan?

kami tak gaduh panjang pun. cukup sekadar itu jawapan aku. aku tak salahkan dia. aku yakin dia pun ingin bebas sebenarnya. kemudian aku block dia.

terasa lain je hari ni. tak sangka pulak bertukar status pun boleh mengubah mood. walaupun perasaan setiap hari macam sama je..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s