Adakah???

Kes 1 :

aku ada sorg classmate…dia sgt garang dlm kelas. tp…wpun garang, dia sbnrny baik ati. aku slalu gak lepak ngan dia. ye la….ms ml2 study dl, selang 3,4 bilik je. kunjung mengunjung amalan biasa.lalala….

bl trn g kelas, kmi akn bkumpul dl. bl smua 1 klas dh smpai, br la bramai2 g klas. indahny ms tu… tp bl mkin senior, mkin jarang la mcm ni. maklum la, dh bsr kepala. ada yg mls nk g klas. ada dh kuar ngan kwn lain. ada yg suka kuar sndr.

menyimpang lak cita aku ni.hihihi…

kisahnya bdk ni… aku pn xtau nk bgtau mcm mn sbnrny. mcm aku ckp td, dia garang. klu dia mrh, 1 kelas akn tdiam. klu dia majuk… kwn2 dia akn bsusah payah nk pujuk dia.

tp dgn aku dia jrg nk mrh. klu dia mrh o majuk,xde lak aku nk pujuk dia. aku rilek2 je. dia lak yg akn tegur aku dl lps tu. dia ckp, aku bukanny tau pn nk pujuk dia. haha…

ms nk abis bljr dl, dia ajk aku sm2 cr keja ngan dia. ddk kt johor. ddk skali ngan dia. tp aku rijek. skrg ni aku msh fren dgn dia dlm fb. cm jrg sgt dh nk btegur sapa.

Kes 2 :

ni kisah budak asrama aku. sm asrama, sm school. bl kelas teras, kmi akn ada dlm klas yg sm.aku jrg ddk dgn bdk klas aku. aku lbh selesa ddk dgn bdk course lain. bdk sport n bdk forensik.

bdk yg aku nk cita ni bdk sport. aku slalu ddk sblh dia.eh….. dia yg slalu ddk sblh aku. aku jrg pndh tpt ddk. last2, kmi bkenalan. tgok2, ddk asrama yg sm. bl ada assignment bkumpulan, kmi pn 1 kump la.

kdg2 jmpa kt school. kdg2 jmpa kt library. kdg2 jmpa kt hostel je. kdg2 dia dtg blk aku. kdg2 aku dtg blk dia. kmi jd rpt. kdg2 kuar pn sm2. mkn pn sm2… dia tulis nm aku gn tulisan jawi. smpai skrg aku msh simpan nm aku tu.

lps tu, tb2 dia bg aku lilin perhiasan. sj2 je nk bg katanya. aku pn terima je. tp x lm kmudian dia tb2 mjauhkn dr dr aku. ntah apa slh aku. aku pn xtahu. shinggakn pd 1 hr dia bg surat kt aku. surat mintak maaf. ntah ada lg ka x srt tu. aku pn dh x ingt isi kandungan srt tu slain dia mntk maaf.

skrg ni dia dh bjy pn. pn dh kawin… smoga dia bhgia 🙂

Kes 3 :

kes ni lagi pelik. dia school lain. hostel pn lain. ni gara2 roomate aku bw dia dtg bilik aku la. kt nk study sm. klu x silap aku, dia ada mslh ngan roomate dia ms tu. bl free2 je, dia akn dtg blk aku n study c2 wpun roomate aku xde. aku x kesah pn.

smpaikn pd 1 tahap, tb2 dia majuk kt aku. aikkkkk????? pehal la bdk ni? (aku mmg x pduli pn kt dia sbb aku ms tu mmg tgh gila2 angau kt #3) dia pn bgtau aku, dia majuk sbb aku x pduli kt dia. dia ckp, sbnrny dia slalu lepak c2 sbb aku.

erk…. br aku teringat… dia pn pnh tdo kt bilik aku time aku sorg je. roomate aku yg lain smuany dh cuti.

bnda dh blalu. dia pn dh bjy skrg ni. dh ada 2 kerjaya. n msh kiut.hehe…

 

 

aku pn xtahu samada ada lg x yg lain… tp yg 3 ni mmg plg jelas. biar la ni smua jd kenangan tnpa mngetahui kebenarannya.

First Love : Part 2

Hubungan kmi b2 bermula d saat ujung semester. masing2 bz bsiap sedia utk bperang dgn final exam. aku temankan dia study. sbnrny aku n dia x sm course. x sm jbtn pn. dia ajk aku study sm… in the end, aku tpksa dgr dia study. dia hafal dgn suara yg kuat. ulang n ulang shingga dia ingt smuany. bl dia x ingt, aku pulak yg ingtkn dia. bl ms lak aku nk study?huhu…

lps abis exam, aku n dia praktikal lak. lm x jmpa… kbtln ada karnival sukan n kmi b2 terlibat. aku sbg urusetia n dia sbg atelit. aku x sgka gak dia ni hbt, smpai pnh wakil sklh peringkat negeri. cun2 jugak aku jg utk sport dia. blh tgok dia beraksi. hehe…

rmai gak kwn2 urusetia n atelit time tu. mmg hebat la diorg main. lbh2 lg dia…striker u…. klu ada anugerah pmain plg hebat, mmg aku dh bg kt dia. team dia jd johan dlm game 2. proud of u 🙂

sbnrny hbgn aku dgn dia agk blur gak time 2. aku lyn je sape2 yg nk bmanja ngan aku. ada sorg junior aku baring ats riba aku. n aku belai rmbt dia. #1 ni jeles la.hahaha….apala aku time 2. innocent yg amat sgt. x sensitif lgsg kt prasaan dia. sbb aku anggp bdk 2 sbg adk je. mrh btl dia kt aku time 2. tp skjp je. sbb dia pn tau aku lyn dia lbh special dr aku lyn org lain.

First Love

agak2 brp ek umo aku ml2 ada kekasih ht?hehe…klu jth cnta, rsny ms sklh lg. minat kt yg ni….minat kt yg tu… kekasih ptama aku muncul ms umo aku 21 thn. dh dewasa ek,hahaha…

sbnrny aku minat kt org lain. tp org tu rijek aku. dia rijek…aku xde la gnggu dia. cm agak renggang la seketika.pas tu baik balik pn. jd kwn je pn.smpai skrg pn msh ctc.

aku kurang sdr gak bdk sorg ni minat kt aku. ala….bdk bilik sblh je. x kesah lgsg kt dia.haha…cian…. smpai la 1 tahap, kemana aku pergi, msti dia nk ikut.mkn sm2…. aku nk g lepak blk kwn pn dia nk ikut. adehdehdeh…. smpai kwn aku tny, ‘korg ni kapel ke?’…aku umpamakan badak yg slumber pn ckp,’x la….’ msti bdk tu skt ati kn….kikiki….

lps soklan bonus yg kwn aku bagi, br aku terfikir hal tu. start dr time tu aku peratikan dia. agk bengis. hepi. rmai kwn… apa lg ek? ntah la…. aku x penah pn cb jauhkn diri dari dia. dia nk ikut, ikut la…aku tak paksa pun. bl roomate dia balik kpg, aku pun temankan dia. x pn dia tdo kt bilik aku.

sehinggakan pd 1 hari… roomate dia blk kpg. roomate aku pn xde. so aku temankan dia. study sm2… ckup jam aku pn msuk tdo. aku tengok kt katil dia, dia xde. mana pulak budak ni? aku tgok kt luar.. rp2ny dia ddk kt situ sorg2. tmenung. aku keluar n ddk sblh dia. aku tny dia kenapa. dia ckp dia xleh tdo. knp? sbb aku ada. knp? dia pn luahkan perasaan dia kt aku.

dia ckp dia sukakan aku. dh lm dh. tp aku bt xtau je. (aku mmg xtau pn). dia ckp dia pnh bcinta dgn org lain. tp prasaan tu x sm. dia anggp aku lbh dr sorg kwn…. aku jd buntu. apa ptt aku bgtau dia? aku just anggp dia mcm adk aku. n pd ms tu aku msh sukakan bdk sorg ni. n minat kt rmai lg. hahaha…. tp aku setia…. ntah mcm mn… pbincangan kmi tamat n kmi b2 msuk bilik, tdo.

aku baring sblh dia lalu tertdo. bl aku sdr, dia perhatikan je wajah aku. penuh ksh syg… (agakny mcm ni la bl ht btl2 dh syg)…. aku bt xtau je. sok pg, aku bt mcm biasa.

ntah brp lm blalu… dia n aku g bsuh pakaian. dia ckp dia suka tmnkn aku bsuh bj. aku tny, knp? seksi katany…. aku seksi? hahaha… dia ckp aku bsuh bj, dgn bj2 aku skali bsh. adoi… itu yg seksi rpny. start dr hr tu, aku rs aku ptt lpkn org yg aku minat. n mulai rpt lg dgn dia.